یادداشت ها

دانستنی های استاندارد؛ بازرسی مواد غذایی

1399/12/9 شنبه

فاطمه مظلوم، رییس امور آزمایشگاه های استاندارد ایلام

بازرسی در واقع یکی از مراحل مختلف کنترل کیفیت است، در بازرسی هدف های مختلفی دنبال می شود از جمله:

-  بررسی میزان مطابقت تولید با ویژگی های از پیش تعیین شده

-  اطمینان از تولید با کیفیت مطلوب

-  ایجاد و توسعه ارتباط با مسوولان و آگاه ساختن تمام سطوح مدیریت از چگونگی عملکرد واحد تولیدی

-  کشف خطاها و معایب موجود در کالا

-  جدا کردن مواد اولیه، ماشین ها و خدمات و فرآورده های نامطمئن و مغایر با ویژگی ها

-  و کم کردن ضایعات با جلوگیری از تولید فرآورده های نامرغوب و موارد مشابه

مهم ترین موضوع های بازرسی عبارتند از:

-  بررسی و تأیید مطابقت کیفیت کالا یا خدمات با استانداردها، قوانین و مقررات و ویژگی های اولیه (این کار با انجام آزمون های فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی، غیرمخرب، با ابزارهای ساده و دستگاهی صورت می گیرد)

-  بررسی و تأیید مطابقت کمیت کالا، شمارش، توزین، محاسبه وزن حجمی و اندازه گیری ابعاد کالا

-  بررسی و تأیید زمان ساخت و تاریخ انقضاء

-  بررسی و تأیید محل ساخت با تولید در موارد لزوم

-  بررسی و تأیید تناسب بسته بندی با کالای مربوطه برای حمل سالم محصول تا مقصد