دسترسی سریع

ملی بیشتر

گرنوبل : شهر پایدار

افزایش پایداری به یکی از الزامات برای رفع چالش‌های اقلیمی و زیست محیطی آینده تبدیل شده است و شهر گرنوبل در میان شهرهای پایدار، یک پیشتاز محسوب می‌شود.

به عنوان بزرگترین کلان شهر آلپ اروپا، شهر گرنوبل ، که «پایتخت آلپ فرانسه» خوانده می‌شود، چالش‌های بسیاری را، همچون ایجاد محله های زیست محیطی برای یک زندگی دلچسب، ساخت مدرسه زیست اقلیمی و توسعه پروژه مزرعه شهری، به خود اختصاص داده است. بیش از یک دهه است که این شهر هم زمان با برآوردن خواسته‌های ساکنان فعلی و آینده خود، کانون مسئولیتی گسترده برای ایجاد جامعه ای انرژی کارآمدتر و سازگار با محیط زیست بوده است.

این کار بسیار دشوار است، زیرا گرنوبل باید بر موانع جغرافیایی و اقلیمی چشم انداز کوهستانی خود غلبه کند. بنابراین آینده شهر در گرو ارتقاء توسعه شهری کنترل شده با استفاده از فضای کمتر، ساماندهی مجدد دسترسی خودروها و کاهش ازدحام مرکز شهر از طریق ترافیک روان قرار دارد و به منابع انرژی پاک و معماری پایدار متکی است، که همگی در رفاه شهروندان تاثیر دارند.

این پروژه گسترده، بخشی از طرح ابتکاری بوم شهر است که توسط دولت فرانسه در سال ۲۰۰۸ راه‌اندازی شد و هدف آن یافتن روش‌های جدید طراحی، ساخت و مدیریت شهرها ست. در این طرح، گرنوبل به عنوان بخشی از برنامه نوسازی شهری خود، استاندارد ایزو ۳۷۱۰۱ را به کار گرفت. این استاندارد حاصل از خرد جمعی، یک ابزار مرجع ارزشمند برای ارزیابی پروژه‌های خلاق شهری فراهم می‌کند، که شهر گرنوبل را در دستیابی به اهداف عمده توسعه پایدار، کارآمدتر می سازد.

منطقه گرنوبل مکانی برای پروژه ها، نوآوری و تجارب اجتماعی، زیست محیطی و فناوری است، با فرهنگی پیشرو که در آن ریسک پذیری بخشی جدایی ناپذیر از مسیر پیشرفت را تشکیل می دهد ، گرنوبل دائماً در حال تغییر و خودسازی است.

این شهر با ایجاد انواع جدیدی از خدمات و روش‌های همکاری و در تلاش برای تبدیل شدن به یک پیشگام در انتقال انرژی و مقابله با تغییرات اقلیمی و تقسیمات اجتماعی، فناوریهای دیجیتال و تازه‌ای را اتخاذ کرده است. به عبارت دیگر، یک کلان شهر که جذابیت آن مبتنی بر رفاه و کیفیت زندگی شهروندان آن است و توسعه پایدار در هر سه شکل اقتصادی ، اجتماعی و زیست محیطی ، سررشته مشترک در همه سیاست‌گذاری های آن است.

برنامه بوم شهر گرنوبل، محله‌های نمونه برای یک شهر هوشمند، پایدار و انعطاف‌پذیر را شامل می‌شود. افزون بر این در حال توسعه پروژه‌های آزمایشی منحصر به فرد در فرانسه است که مدیریت هوشمند و مشارکتی داده‌های انرژی را در بر می‌گیرد. این برنامه‌ها مبتنی بر یک رویکرد مشارکتی با تنوع وسیعی از ذینفعان منطقه از جمله مقامات محلی، دانشگاه‌ها، نهادهای پژوهشی، شرکت‌ها، ساکنین و گروه‌های اجتماعی هستند.

استاندارد ایزو ۳۷۱۰۱ به منظور توسعه پایدار شهرها و جوامع ، چشم اندازهای جدیدی را برای ساختمانهای نمایشی و پروژه های شهری نمونه فراهم می‌کند و شهرها را قادر می سازد تا نظام مدیریتی خود را بهبود بخشیده و حاکمیت خود را بر اساس اصل بهبود مستمر اصلاح کنند.

این پروژه در بعد انسانی خود منحصر به فرد بوده و متشکل از مجموعه‌ای برای بهبود زندگی اجتماعی و ارتقاء همکاری برای دستیابی به عدالت اجتماعی است.

ایزو ۳۷۱۰۱ یک چارچوب مرجع و زبان مشترک برای همه انواع پروژه‌های شهری است که تفسیری موفق از هم‌افزایی بین پروژه‌ها و ذینفعان مختلف در سراسر منطقه، به سود یک هدف مشترک را ممکن می‌ سازد.

منبع: سایت ایزو
مترجم: آزاده علائی طالقانی (دفتر روابط عمومی و ارتباطات بین الملل)

 
امتیاز دهی
 
 

نسخه قابل چاپ