دسترسی سریع

یادداشت ها آرشیو

جهش تولید

از ۲۵ سال پیش که با تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) شعار سال اعلام می شود تا سال ۹۹ که شعار «جهش تولید» به عنوان شعار سال برگزیده شد، با توجه به شرایطی که کشور داشته است عمده این شعارها به موضوعات اقتصادی و معیشتی اختصاص یافته است و اوج آن برگزیدن عنوان «رونق تولید» برای سال ۹۸ و «جهش تولید» به عنوان شعار سال ۹۹ است. در سال های گذشته با وجود فشارهای فزاینده ای که دشمنان علیه ایران اسلامی به کار بسته اند تا ملت ایران نتواند از این گذرگاه با موفقیت عبور کند، اما به برکت هدایتگری های حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی)، برنامه ریزی و تلاش مسئولان امر، دلسوزی و روشنگری متولیان افکار عمومی در جامعه و کار و تلاش عموم ملت ظرفیت های غیرقابل پیش بینی برای پیشرفت کشور در این عرصه از قوه به فعل درآمده است، ولی هنوز میانه راه هستیم و باید با تقویت و گسترش تولید که تعبیر «جهش تولید» برای آن برگزیده شده است این حرکت ادامه یابد. در این راستا، شناسایی ظرفیت ها، مشارکت عمومی، سازماندهی نخبگان و متخصصین و همه عوامل انسانی مؤثر بر تولید با کیفیت و مبتنی بر ارزش های عمومی کشور از ضرورت هاست.

در یک نگاه کلی، تأمین نیازهای جامعه، ایجاد فرصت های شغلی، تثبیت اشتغال مفید، بهبود معیشت، امنیت غذایی، تقویت ارزش پول ملی، بهره وری بهینه از منابع، خودکفایی، پویایی اقتصاد، رشد و شکوفایی اقتصاد هدف و نتایج «جهش تولید» به عنوان عامل اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی، افزایش اقتدار ملی و قطع وابستگی به دشمنان است.

تولید اگرچه در حوزه ی اقتصادی برای افکار عمومی معنا دارد، اما نمی توان مفاهیمی چون: رونق تولید و «جهش تولید» را یک بعدی تفسیر کرد و آن را صرفاً با نگاه اقتصادی بررسی نمود، زیرا رونق و «جهش تولید» در بستر جامعه اتفاق می افتد و عوامل فرهنگی و اجتماعی در این زمینه اهمیت زیادی دارد.

موضوع دیگری که در عرصه «جهش تولید» باید به آن توجه شود حفظ و تقویت کیفیت تولید است که به نوعی فرهنگ حمایت از تولید ملی را در عرصه جامعه زمینه سازی می کند. حمایت از كالای  استاندارد ایرانی و تولید ملی از مهم ترین اقدامات در جهت ایجاد رونق و گشایش های اقتصادی است.

نشان استاندارد به این مفهوم است که کالای تولیدی حداقل کیفیت مورد انتظار را دارد و می تواند نیاز خریدار را تامین کند. کیفیت و استاندارد دو مقوله مهم در حمایت از تولیدات داخلی است و کالای ایرانی باید از لحاظ کیفیت خود را در فضای رقابت پذیر موثر نشان دهد. تجربه کشورهای موفق در رونق اقتصاد و اشتغال نشان می‌دهد خرید کالاهای استاندارد تولید داخلی می‌تواند با افزایش تقاضا، ظرفیت تولید را بالا ببرد و در نتیجه فضای بسیار مناسبی برای توسعه‌ و بهبود روز افزون صنایع داخلی و خروج از رکود و افزایش اشتغالزایی فراهم کند.

با توجه به اینکه ترویج و گسترش مصرف کالاهای داخلی از مهم ترین معیارهای برای رونق و جهش تولید محسوب می شود استانداردسازی کالاهای تولید داخل و ارتقای سطح کیفی آنها علاوه بر تأمین ایمنی و سلامت جامعه، در اعتمادسازی و نیز ترویج و گسترش مصرف کالاهای داخلی نقش به سزایی دارد.

خرید هر کالای استاندارد ایرانی می تواند موجب رونق تولید ملی، پویایی اقتصاد کشور، اشتغالزایی، افزایش صادرات و در نتیجه تحقق جهش تولید شود.

 
امتیاز دهی
 
 

نسخه قابل چاپ